Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، کاربران فارس من در این سامانه خواستار «رسیدگی به ولنگاری در فضای مجازی و نرم‌افزارهای ایرانی» شده اند.

در این سوژه که به امضای کاربران رسیده است، گفته شده: «بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای در فضای مجازی جزء لاینفک زندگی بشر شده است و بخش مهمی از اقتصاد جهان و ایران متاثر از این بستر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تاثیرات مخرب فضای مجازی بر سبک زندگی و ساختارهای فرهنگی اجتماعی جامعهٔ ما به حدی است که شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۰ بدین منظور ایشان تشکیل شد.
در دوره پیش رو باید در این باره ها برنامه های کوتاه مدت و میان مدت جامعی تنظیم و اجرا شود. (بیانیه گام دوم انقلاب مورخه 22 بهمن 1397).»

مطالبه کاربران فارس من چیست؟

اما مطالبه مشخص کاربران فارس من درباره رسیدگی به ولنگاری در فضای مجازی و نرم‌افزارهای ایرانی چیست؟

آن طور که در سوژه توضیح داده شده است: «اکنون حتی در نرم افزار ایرانی پرمخاطبی چون شاد که ابزاری برای تعلیم و تربیت فرزندانمان است، کانال های متعددی با محتوای نامناسب ویژه جوانان، نوجوانان و حتی نونهالان ایجاد شده است که با نشر کلیپ های ناهنجار، ذهن، فکر و عمر عزیزانمان را به مخاطره می اندازد و آنها را به سمت فرهنگ منحط غربی سوق می دهد. البته نرم افزارهای ایرانی دیگری چون روبیکا، بله، سروش، ایتاء، گپ، آی گپ و... نیز از این آسیب در امان نبوده اند و این ابزارهای رسانه ای داخلی به جای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی، مروج فرهنگ بی بندو بار غربی شده‌اند.
ولنگاری در فضای مجازی پس از تاسیس ۱۰ سالهٔ شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهور، در حالت خوشبینانه، نشانه سوء مدیریت در این مدت بوده است.
لذا از نهادها و سازمانهای ذی ربط اعم از نمایندگان انقلابی مجلس، قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش و شخص رئیس‌جمهور می‌خواهیم هرچه سریعتر نسبت به مدیریت صحیح فضای مجازی بخصوص نرم افزار شاد که در ایجاد ولنگاری و ناهنجاری های اخلاقی و تغییر سبک زندگی فرزندانمان که در شرایط کرونایی امروز مخاطب اصلی این نرم افزار است به صورت جهادی و نه در حد شعار، اقدامات عملیاتی لازم را انجام دهند.»

موضوع کانال های نامناسب در پیام رسان های بومی چیست؟

خبرنگار فارس برای پیگیری بیشتر سوژه با سردبیر سوژه تماس گرفت.

خانم عطایی، سردبیر این سوژه درباره سوژه ای که ثبت کرده به خبرنگار فارس، گفت: مادر یکی از همکلاسی های دخترم به من هشدار داد که مراقب استفاده فرزندانم از پیام رسان های بومی باشم و به خیال اینکه این برنامه ها بومی هستند، با خیال راحت اجازه استفاده از آنها را به فرزندانم ندهم.

وی گفت‌: برای مثال گفتند که کلمه دابسمش را در کانال های پیام رسان های داخلی سرچ کنید. وقتی سرچ کردم دیدم که در کانال های پیام رسان های داخلی کلیپ هایی از دابسمش حاوی تصاویر بعضا نامناسب وجود دارد. یعنی عنوان کانال بی اشکال است اما محتوای نامناسب دارد.

در برخی از پیام رسان های داخلی با کانال هایی مواجه می شویم که عنوان آنها بی اشکال است اما محتوای نامناسب دارند.

وی گفت: این تصاویر گاهی از نظر اخلاقی مشکلی ندارند اما تصویر دابسمش دختر نوجوانی با ظاهر پر آرایش، باعث ایجاد الگوی بد برای دختران ما می شود.

این مادر تصریح کرد: ابتدا تصور می کردم که این مشکل فقط در پیام رسان ایتا وجود دارد اما با جست وجوی بیشتر متوجه شدم که در پیام رسان های دیگری از جمله سروش و شاد هم وجود دارد.

سردبیر سوژه گفت: در پیام رسان‌ های داخلی افراد با تصور اینکه محیط امن و بی اشکال است، به فرزندان خود اجازه دسترسی می دهند؛ اما این طور نیست.

موضوع محتوای غیردرسی در شاد چیست؟

اما حال که صحبت از ولنگاری در نرم افزارهای داخلی می شود، لازم به ذکر است که در این باره گلایه مشابهی هم وجود دارد که تا حدی عجیب است.

یکی از گلایه های به طور غیررسمی از نحوه فعالیت پیام رسان داخلی شاد مطرح می شود، ارسال پرحجم محتوای غیردرسی و بعضا نامناسب در شاد است. این موضوع از سوی والدین دانش آموزان گزارش شده است.

از آنجا که ترافیک این سامانه رایگان است؛ دانش آموزان در خصوصی یکدیگر اقدام به ارسال فایل های غیر درسی می کنند. زیرا ارسال فایل در برنامه های دیگر حتی پیام رسان های داخلی مستلزم خرید ترافیک حتی نیم بها است.

تاکنون ۱۶ میلیارد فایل در شبکه شاد مبادله شده است؛ ترافیک این برنامه رایگان است و برای ارسال فایل مورد اقبال قرار گرفته است

اما از آنجا که فعالیت خصوصی افراد در این برنامه، مصداق حریم شخصی است در واقع اقدام نظارتی مشخصی در این باره نمی توان انجام داد.

به گفته علی باقرزاده، رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش، در سال گذشته ۴۷ میلیارد پیام در شبکه شاد مبادله شده است که اگر به تعداد دانش آموزان و معلمان تقسیم کنیم می‌توان گفت تقریبا هر شخص ۴۰۰۰ پیام ارسال کرده است. همچنین تا کنون ۱۶ میلیارد فایل در این شبکه مبادله شده است. علاوه بر این، بیش از ۳۰۰هزار کانال در شاد ایجاد شده است.

انتهای پیام /

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی سبک زندگی علم فرهنگ حریم خصوصی شاد برنامه شاد پیام رسان های داخلی محتوای نامناسب فضای مجازی نرم افزارهای پیام رسان نرم افزار فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرایم که. باعث نگرانی خانواده‌های ولایت مدار ایرانی شده قطعاً در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتا فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی