Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@19:48:42 GMT

واتساپ؛ پلتفرم اصلی آموزش آنلاین کشور

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۰۵۲۸

واتساپ؛ پلتفرم اصلی آموزش آنلاین کشور

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، با آغاز سال تحصیلی و پیش‌بینی ادامه‌دار بودن شیوع ویروس کرونا، نرم‌افزار «شاد» برای امسال هم  به عنوان نرم‌افزار رسمی آموزشی دانش‌آموزان معرفی شد. در زمان معرفی این نرم‌افزار، مسئولان مربوط ازجمله وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارتباطات و ... با خوش‌بینی، توصیفاتی از شاد ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایگان شدن اینترنت شاد، استفاده از بخش خصوصی برای تولید محتوا، استفاده از همه توان وزارت ارتباطات برای دسترسی به شاد و موارد دیگر این امید را برای دانش‌آموزان، والدین و معلمان ایجاد کرد که امسال بدون کمترین مشکل، آموزش آنلاین اجرا خواهد شد.

با این حال، نظرسنجی آنلاین یکی از خبرگزاری های رسمی کشور حاکی از این است که انتظار استفاده‌کنندگان از شاد برآورده نشده است و بیشتر دانش‌آموزان از واتساپ برای آموزش آنلاین استفاده می‌کنند. بر اساس نظرسنجی که خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) نتایج آن را منتشر کرده ۴۴.۴ درصد پاسخگویان  گفته‌اند این نرم‌افزار (شاد) «اصلاً» مشکلات آموزشی دانش‌آموزان را در دوران کرونا رفع نکرده است. در این نظرسنجی در پاسخ به این سوال که در دوران تحصیل غیرحضوری و کلاس‌های آنلاین، فرزند شما از چه نرم‌افزاری برای حضور در کلاس‌ها بهره برده است، نرم‌افزار «واتساپ» با ۳۹.۱درصد، «برنامه شاد» با ۳۶.۹ درصد و «سایر برنامه‌ها» با ۲۴درصد توسط مخاطبان انتخاب شده است.

استفاده از پیام‌رسان به عنوان کاری نو

پوریا آسترکی، کارشناس آموزش الکترونیک  استفاده از پیام‌رسان برای آموزش آنلاین را یک کار بدیع و نو می‌داند که وجود اشکال در چنین کاری به لحاظ جدید بودن چندان غیرطبیعی نیست.

آسترکی با اشاره به بررسی بستر پیام‌رسان تاکید می‌کند که سازگار کردن یک پیام‌رسان با نیازهای آموزشی کار سختی بوده و طبیعی است که ایراداتی وجود داشته باشد. به گفته این کارشناس، خود این پیام‌رسان هم، بدیهی است که از پیام‌رسان‌های جهانی و مشهور مانند واتساپ و تلگرام فاصله دارد.

آسترکی در مورد استقبال از واتساپ در مقایسه با شاد به عوامل مختلفی اشاره می‌کند که نیازمند بررسی است. به گفته او، چه بسا ممکن است نرم‌افزار مشکلی نداشته باشد، اما نمی‌توان تجربه کاربری، کیفیت و سرعت واتساپ را با نرم‌افزارهایی که به سرعت برای کار آموزشی تطبیق داده شده مقایسه کرد.  آسترکی با تاکید بر اینکه نارضایتی‌هایی که گفته می‌شود به خود نرم‌افزار مربوط نیست، می‌گوید: «درواقع انتظار استفاده‌کنندگان از این نرم‌افزار آموزشی برآورده نمی‌شود و به عبارت دیگر این رویکرد، شیوه کارآمدی لازم را نداشته است. به همین خاطر به «ابزار» ایراد گرفته می‌شود؛ چون موضوع دیگری برای انتقاد به ذهن استفاده‌کننده نمی‌رسد.»

این کارشناس معتقد است که هر نرم‌افزار دیگری هم به جز شاد بخواهد از آموزش آنلاین هم‌زمان استفاده کند، نمی‌تواند کیفیت آموزشی مناسبی داشته باشد. او می‌گوید: «بسیار دشوار است که تشخیص دهیم که UX شاد ایراد دارد یا شیوه آموزش؟ حتی اگر UX شاد هم هیچ مشکلی نداشته باشد، نمی‌تواند کیفیت مطلوب را ارائه دهد.»

رویکرد مناسب

پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا پیام‌رسان می‌تواند به عنوان یک سیستم آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد یا نه؟ آیا رویکرد دولت به صورت کلان در استفاده از پیام‌رسان شاد یا پیام‌رسان‌های دیگر درست بوده یا نه؟ همچنین بسیاری از پاسخگویان شرکت کننده در نظرسنجی یادشده خواستار رفع مشکلات سیستم آموزشی آنلاین و تقویت آن برای برقراری ارتباط آسان‌تر دانش‌آموزان با آن در دوران کرونا شده‌اند.

کارشناس آموزش آنلاین به رویکرد آموزش آنلاین غیرهمزمان اشاره می‌کند و می‌گوید: «اگر آموزش و پرورش محتوای آموزشی استاندارد با «آموزش الکترونیکی آنلاین غیرهمزمان» را تولید می‌کرد و در یک سامانه قرار می‌داد و اپلیکیشن موردنظر آموزش و پرورش هم بر اساس آن سامانه عمل می‌کرد، یک LMS (سامانه مدیریت یادگیری) بزرگ تشکیل می‌شد که حاوی محتوای آموزشی همه درس‌ها، همه پایه‌ها و همه گرایش‌های تحصیلی بود.»

آسترکی در توضیح LMS می‌گوید: «چنین سامانه‌ای یک سایت بزرگ آموزشی است که در آن دوره‌های مختلف آموزشی به صورت ضبط شده قرار دارد.»

او با اشاره به یکپارچه‌سازی شاد با این سامانه و ارائه محتوای آموزشی به این شکل، می‌گوید: «براساس این یکپارچه‌سازی، معلم یا مدرس در ساعات مشخصی در یک اتاق گفت‌وگوی صوتی، تصویری یا متنی حضور می‌یافت و مسائل مختلف از جمله «رفع اشکال» مفاهیم درسی مطرح می‌شد.»

پربیننده ترین اینترنت ماهواره‌ ای به زودی سراسری می‌ شود روز سرنوشت ساز فضای مجازی کشور / آغاز بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران اختلال مجدد در اینستاگرام آیا وقتی اینستاگرام را پاک می کنید دائمی است؟ آغاز بررسی طرح صیانت در مجلس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واتساپ آموزش آنلاین پیام رسان دانش آموزان نرم افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۰۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین مدرسه فریلنسری ایران

به گزارش همشهری آنلاین، سهیل دادخواه، سرپرست بنیاد توسعه کسب‌وکار دانشگاه علم و فرهنگ گفت: مدرسه فریلنسری دانشگاه علم و فرهنگ با شعار «تجربه دنیایی متفاوت با توسعه اکوسیستم فریلنسری ایران» در راستای گسترش اشتغال جوانان در عصر دیجیتال با رویکرد آینده مشاغل، به دنبال ترویج فرهنگ فریلنسری، توانمندسازی فریلنسرها و توسعه اکوسیستم فریلنسری کشور است.

دادخواه افزود: این اقدام به دنبال توجه ویژه به نیازها و آینده کارآفرینی در کشور شکل‌گرفته است، تا امکانات آموزشی و پشتیبانی برای افرادی که به دنبال راهکارهای نوآورانه و خلاقانه در حوزه فریلنسری هستند، فراهم شود.

سرپرست بنیاد توسعه کسب‌وکار دانشگاه علم و فرهنگ درباره خدمات قابل‌ارائه این مدرسه به پلتفرم‌ها، فریلنسرها، مدرسین و کارفرمایان، گفت: خدمات به پلتفرم‌ها در قالب هدایت کارفرمایان به سمت پلتفرم‌ها، توسعه و ترویج فرهنگ فریلنسری، ترغیب کارفرمایان به واگذاری خدمات به فریلنسرها، ترغیب افراد به فریلنسرشدن، هدایت فریلنسرها به پلتفرم‌ها است. همچنین خدمات به فریلنسرها نیز شامل تعیین صلاحیت حرفه‌ای، کمک به دیده شده فریلنسرهای متخصص و توانمند و ارتقای مهارت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فریلنسرها است.

وی افزود: از خدمات قابل‌ارائه به مدرسین نیز می‌توان به محورهایی چون کمک به دیده شده افراد توانمند، ارتقا سطح مهارت‌های نرم و سخت آنها، تعیین صلاحیت حرفه‌ای مربیان، فضای کار اشتراکی، استودیو تولید محتوا، تأمین زیرساخت‌های کلاس حضوری و غیرحضوری اشاره کرد.

دادخواه همچنین به خدمات ارائه شده به کارفرمایان اشاره کرد و گفت: آشنایی با فریلنسرها و نحوه کارکردن با آنها، دسترسی به متخصصین در حوزه‌های مختلف، امکان تبادل نظر و گفتگو در حوزه‌های مختلف نیز خدماتی است که به کارفرمایان ارائه می‌شود.

ایجاد اولین شبکه اجتماعی فریلنسری ایران

سرپرست بنیاد توسعه کسب‌وکار خاطرنشان کرد: از دیگر ظرفیت‌های این مجموعه ایجاد اولین شبکه اجتماعی فریلنسری ایران است که همه افراد فعال در زیست‌بوم فریلنسری کشور می‌توانند در این بستر حضور فعال داشته باشند.

وی همچنین گفت: اولین رویداد تخصصی فریلنسری در کشور توسط دانشگاه علم و فرهنگ و با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دیجیتال ریاست‌جمهوری ۸ خردادماه ۱۴۰۳ برگزار و جزئیات آن به‌زودی اعلام می‌شود.

گفتنی است، این اقدام می‌تواند گامی به‌سوی افزایش مهارت‌ها و فرصت‌های شغلی در حوزه‌های جدید و رشد اقتصاد دیجیتالی کشور باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت https://freelancingschool.ir/ مراجعه کنید.

کد خبر 849030 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال اینترنت

دیگر خبرها

  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • شهروند خبرنگار انعکاس صدای مردم
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • راه اندازی نخستین مدرسه فریلنسری ایران
  • دوره آموزشی چرم دوزی در مهدیشهر
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد