Web Analytics Made Easy - Statcounter

آموزش‌وپرورش علی‌رغم تلاش‌ها برای حل مشکلات شبکه شاد، اما گویا نتوانسته به‌درستی از پس ماجرای حل مشکل این شبکه آموزشی برآید، آن‌طور که برخی از مدارس سراغ دیگر شبکه‌ها و حتی ایجاد نرم‌افزارهای آموزشی رفته‌اند تا بتوانند گلیم آموزشی خود را از اوضاع کرونایی بیرون بکشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاید اگر کرونا نیامده بود امروز دانش آموزان با خیال راحت سر کلاس نشسته و صدای معلمان را بدون هیچ اشکالی می‌شنیدند؛ آنجا رفع اشکال می‌شد و سؤالات مبهم در اذهان دانش آموزان باقی نمی‌ماند اما کرونا چه کرد؛ برپایی کلاسهای مجازی با معلمانی در بستر شاد، شبکه‌ای که از آغاز تاکنون نتوانسته رضایت نسبی دانش آموزان و معلمان را کسب کرده و پای نارضایتی مصرف‌کنندگان در میان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش‌وپرورش علی‌رغم تلاش‌ها برای حل مشکلات شبکه شاد، اما گویا نتوانسته به‌درستی از پس ماجرای حل مشکل این شبکه آموزشی برآید، آن‌طور که برخی از مدارس سراغ دیگر شبکه‌ها و حتی ایجاد نرم‌افزارهای آموزشی رفته‌اند تا بتوانند گلیم آموزشی خود را از اوضاع کرونایی بیرون بکشند.

بااین‌حال؛ خبرنگار ما به سراغ کارشناسان و معلمان حوزه آموزشی رفت تا مشکلات این روزهای شبکه شاد را بررسی کند.

در این باره مهدی بهلولی، کارشناس آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار دانا با اشاره اظهار کرد: برخی از مدارس از نرم‌افزارهایی غیر از شاد برای آموزش دانش آموزان خود استفاده می‌کنند، درواقع نرم‌افزارهایی مانند تلگرام، واتس اپ و نرم‌افزارهای مدرسه‌ای که مدارس سفارش داده‌اند و شرکت‌ها آن‌ها را برای آموزش آماده کرده‌اند در مدارس امر آموزش را برعهده دارند.

این کارشناس آموزش ادامه داد: تلگرام و واتس اپ نرم‌افزارهای مخصوص آموزش نیستند و پیام رسان‌های ارتباطی هستند اما می‌توان با این شبکه‌ها امر آموزش دانش آموزان را اجرایی کرد.

کارکرد لاک پشتی شاد و نگرانی معلمان و دانش آموزان

وی با اشاره به برخی مشکلات نرم‌افزار شاد، اظهار کرد: تعداد کاربران شاد بسیار بالا است واز این‌رو سرعت دانلود و آپلود فایل‌ها و تصاویر در این شبکه به‌شدت کاهش یافته است، به‌طور مثال در برخی مناطق کم برخوردار و محروم سرعت اینترنت بسیار بالا نیست و اغلب دانش آموزان و معلمان در آن مناطق دچار اختلالاتی از این دست می‌شوند.

این کارشناس آموزشی ادامه داد: برخی از نرم‌افزارهایی که مدارس استفاده می‌کنند دارای قابلیت ارتباط آنلاین با دانش آموزان است و می توا میکروفن آن‌ها را برای ارتباط و پاسخگویی به سؤالات باز گذاشت، البته تمام امکانات این نرم‌افزارها برای معلمان فراهم نیست و معلمان باید هزینه‌هایی را پرداخت کنند.

بهلولی با بیان اینکه 30 درصد از دانش آموزان به شاد دسترسی ندارند، تأکید کرد: هنوز سه تا 4 میلیون دانش‌آموز به شبکه شاد دسترسی ندارند و با این آمار حدود 30 درصد از دانش آموزان در این شبکه حضور ندارند، از طرفی دیگر آمارهای حضور دانش آموزان در این شبکه صوری است چراکه برخی مدارس  با نرم‌افزارهای ایجادشده مدارس تدریس می‌کنند.

وی دربار راستی آزمایی آمارهای وزارت آموزش و پرورش درباره کارآیی شاد اظهار کرد: امروز نمی‌توان به آمارهای آموزش‌وپرورش درباره شاد اکتفا کرد چراکه از طرفی می‌گویند تمام دانش آموزان در شاد حضور دارند و موفقیت‌هایی به‌دست‌آمده اما از سویی دیگر دستورالعمل‌هایی صادر می‌شود که نباید دانش آموزان در نرم‌افزارهای خارجی باشند، از آنها باید پرسید اگر شاد موفق بوده چرا دستورالعمل‌های این‌چنینی صادر می‌شود.

طراحی شاد کمکی به آموزش دانش آموزان نکرده است

این کارشناس آموزشی با انتقاد از طراحان نرم افزار شاد، خاطرنشان کرد: طراحی شاد کمکی به آموزش دانش آموزان نکرده است چراکه این نرم‌افزار قابلیت‌های آن‌چنانی مطلوبی را دارا نیست که بتواند آموزش را پیش ببرد و اگر مشکلات کاهش سرعت اینترنت و آنتن دهی نیز در کنار آن باشد به کیفیت پایین این شبکه اضافه می‌کند.

اما خبرنگار ما در ادامه با یکی از معلمان منطقه محروم کشور درباره نحوه کارآیی شبکه شاد و رضایت دانش آموزان سیستانی از این شبکه به گفت وگو نشست، این معلم مناطق کم برخوردار جنوب شرق کشور به خبرنگار ما گفت: ما از شبکه شاد در مدارس استفاده نمی‌کنیم و بیشتر با دیگر شبکه ها کار می‌کنند چراکه مشکلات پیشین شاد هنوز مرتفع نشده است.

وی درباره کارکرد مدارس در برخی روستاهای میرجاوه، افزود: در برخی روستاها مانند هشت شهریور و ... رده‌ها کلاسهای دانش آموزان به صورت حضوری برگزار می‌شود که بعضاً با همان 10 نفر یک کلاس برپا می‌شود.

این معلم منطقه محروم کشور، ادامه داد: در این منطقه حتی برای آنتن دهی تلفن با مشکل مواجه هستیم حال اینترنت با سرعت لاک پشتی چگونه می تواند پاسخگوی کلاسهای آنلاین دانش آموزان باشد؟

وی با انتقاد از کارکرد شاد،  آموزش حضوری را بهترین روش برای آموزش دانش آموزان دانست و گفت: دانش‌آموزانی که در کلاسهای حضوری آموزش‌ها را نمی‌توانند به‌درستی یاد بگیرند با شبکه‌ای به نام شاد چه موضوعاتی  را می‌توانند فرابگیرند.

وی در عین حال تأکید کرد: در برخی خانواده های کم برخوردار منطقه باچند فرزند درقبال تهیه گوشی چه راهکارهای رامی توانند پیگیری کنند.

خبرنگار ما در ادامه نیز با یک کارشناس آی تی درباره نحوه پاسخگویی شبکه شاد به نیاز دانش آموزان در بستر اینترنت گفت وگو کرد.

محمدرضا بابایی، کارشناس آی تی در گفت‌وگو با خبرنگار دانا گفت: باید شبکه شاد را جز پیام‌رسان‌ها دانست، این یک نرم‌افزار وبینار نیست و نباید با آن‌ها مقایسه شود.

وی ادامه داد: شبکه شاد امکاناتی که موردنیاز مدارس است را نتوانسته در اختیار آن‌ها قرار دهد، در حقیقت یک پلتفرمی را آماده کرده اند که پس از اتصال به این شبکه، کلاسها مانند گروه‌های تلگرامی یا واتس آپ وجود دارند و تمام روند صورت گرفته مانند یک پیام‌رسان است که در آن معلم یک پیام را ارسال و دانش آموزان باید به آن پاسخ بگویند و جای ارتباط آنلاین و پاسخگویی در این شبکه خالی است.

مدارس غیردولتی از شاد استفاده نمی‌کنند

وی با اشاره به چرایی استفاده مدارس خصوصی از نرم افزارهایی شبیه شاد، گفت: مدارس غیردولتی در قبال هزینه‌های دریافت شده مجبورند هستند از شبکه شاد استفاده نکنند و از برنامه‌های ارتباطی دیگر استفاده کنند.

این کارشناس آی تی، یکی از مشکلات شاد را نبود امکان گفت وگوی چندنفره دانست و اظهار کرد: گفت‌وگوی آنلاین و چند نفره یکی از مشکلات شاد است که تاکنون نتوانسته به درستی حل و فصل شود.

وی به یکی دیگر از اشکالات شاد اشاره کرد و گفت: زیرساخت‌های فنی شاد در ورژن جدید با معضلاتی مواجه است و بیشترین مشکلات شاد حوزه زیرساختی است و دانش آموزان و معلمان با قطعی مکرر مواجه هستند.

بابایی در پاسخ به این پرسش که آیا شبکه شاد قابلیت حضور 14 میلیون دانش‌آموز را داراست؛ خاطرنشان کرد: در این حالت اصلی‌ترین مسئله، حوزه زیرساختی است به این معنا که ما در کشور ازنظر پهنای باندی دارای مشکل نیستیم بلکه هنوز به بخش تقسیم منابع به گونه صحیح نرسیده‌ایم تا این برنامه در زمانی که بار عظیمی به سمت آن می‌آید بتواند به‌درستی تقسیم کند، در واقع علم زیرساختی در این برنامه اجرایی نشده است.

شاد می‌تواند به سرنوشت سروش دچار شود

وی عنوان کرد: دستگاه‌های دولتی می‌خواهند با هزینه‌های کم متخصصان آی تی را به‌کارگیری کنند این در حالی است که این هزینه‌ها کم است، به طور قطع اگر از بخش‌های خصوصی حمایت شود می‌توان نرم‌افزارهای مطلوبی درباره آموزش ایجاد شود.

این کارشناس آی تی با بیان اینکه نمی توان شبکه شاد را با یک سیستم آموزشی مقایسه کرد، تصریح کرد: ما نمی‌توانیم آن را با یک سیستم آموزشی مقایسه کنیم چراکه این شبکه سیستم جامع مدیریتی آموزشی نیست.  مشکل این نرم‌افزار از نظر پهنای باندی و فنی مانند سروش است که با شکست مواجه شد و اگر نتوانند نیازهای آن را حل کنند به‌راحتی از سوی مردم و مدارس کنار گذاشته خواهد شد.

وی با اعلام وضعیتی از نحوه استفاده مدارس از شبکه شاد، خاطرنشان کرد: پس از گذشت 9 ماه از ورود کرونا به کشور، اگر وارد مدارس شوید می‌پرسند چه سیستم وبیناری برای آموزش مدارس استفاده کنیم و صحبتی از شاد نیست و مدارس دولتی هم به خاطر رایگان بودن است استفاده می‌کنند.

بابایی با اشاره به تجربه موفق دانشگاه ها از کلاسهای آنلاین، گفت: در دانشگاه‌ها به‌موجب اینکه هزینه می‌کنند و از نیروهای متخصص در جهت راه‌اندازی برنامه‌های آنلاین استفاده می‌کنند در آموزش‌های آنلاین دارای مشکلاتی نیستند کما اینکه چند سالی است که در این عرصه فعال هستند.
 

انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزش دانش آموزان استفاده می کنند دانش آموزان دانش آموزان کارشناس آموزش نرم افزارهایی کارشناس آی تی نرم افزارهای برای آموزش خبرنگار ما پیام رسان نرم افزار هزینه ها شبکه شاد گفت وگو شبکه ها حل مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی گفت: وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از این افراد، برخورد کرده و از سیستم حذف شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی، نهاد امور تربیتی وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی به ابتکار شهیدان رجایی و باهنر این نهاد شکل گرفت، اظهار کرد: معاونت پرورشی سال 1363 در وزارت آموزش و پرورش ایجاد اما در سال 1380 حذف شد آن هم با این منطق که معلمان در کلاس درس به جز فعالیت آموزشی باید فعالیت پرورشی و تربیتی داشته باشند.

وی افزود: انتظار اقدامات تربیتی از تمام اجزای آموزش و پرورش، صحیح است اما این موضوع دلیل نمی‌شود که فعالیت‌های پرورشی و تربیتی تعطیل شود، سال 1385 قانون احیای معاونت پرورشی در مجلس به تصویب رسید و تا به امروز با گذشت 18 سال، رهبر انقلاب به عدم رضایت از معاونت پرورشی اشاره دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: از معاونت پرورشی در حوزه مسائل تربیتی این انتظار وجود دارد که فرایند رشد دانش‌آموز را تسهیل کرده و سرعت دهد، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید دارد که دانش‌آموز باید در تمام ساحت‌های تربیتی رشد کند.

فوق‌برنامه‌ها را تعطیل و فعالیت تربیتی جایگزین کنید

پورثانی با اشاره به اینکه اگر مسائل تربیتی حل شود مشکلات آموزشی دانش‌آموزان مرتفع خواهد شد، مطرح کرد: بنده زمانی که  مدیر مدرسه بودم، دانش‌آموزان معدل پایین داشتند و مدرسه برای حل این موضوع کلاس فوق برنامه برگزار می‌کرد اما بنده برای حل مسائل آموزشی، اقدامات تربیتی طراحی کردم، دانش‌آموزان را به اردو بردیم، کلاس ریاضی فوق برنامه را تعطیل و به جای آن فعالیت‌های تربیتی برگزار کردیم و در نهایت معدل مدرسه 4 نمره افزایش یافت. وقتی دانش‌آموز از حضور در مدرسه حس خوشایند داشته باشد و برای رسیدن زنگ آخر لحظه شماری نکند، قطعاً به آموزش علاقه مند می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان گفت: دانش‌آموزی دختر از شهر میناب استان هرمزگان در این جشنواره رتبه نخست را کسب کرد، او توانسته بود بدون هیچ کلاسی استعداد شعر را در خود شناسایی کرده و رشد دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این معاونت در راستای تبیین دلایل شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل برای دانش‌آموزان عنوان کرد: کنشگری دانش‌آموزان، یکی از نکات مهم در فعالیت‌های پرورشی است و دانش‌آموز را عنصر فعال و موثر می‌دانیم، 50 هزار گروه جهاد تبین دانش‌آموزی داریم و دانش‌آموزان در گروه‌های 5 نفری و 7 نفری، اثر تولید می‌کنند. دانش‌آموزان دختر کتاب بی پرده با حجاب و دانش‌آموزان پسران کتاب یک ون شبهه را مطالعه کرده و تولید اثر می‌کنند.

وی ادامه داد: 300 هزار عنصر فعال در قالب بزرگترین رویداد جهاد تبیین را داریم و معتقدیم فضای دانش‌آموزی نباید به فضای تخصصی تبدیل شود، سرودی دارای اهمیت است که در کلاس درس، از محتوای کتاب درسی و توسط معلم و دانش‌آموزان کلاس، تهیه شود.

برخورد با معلم بلاگرها

پورثانی درباره اقدامات معلم بلاگرها عنوان کرد: دانش‌آموز وسیله نیست بلکه ما وسیله‌ای برای رشد دانش‌آموزان هستیم. معلم بلاگری که برای جمع کردن فالوئر در فضای مجازی، دانش‌آموز را وسیله می‌کند از تربیت هیچ چیزی دریافت نکرده و رسالت اصلی معلم و تربیت را فراموش کرده است.

واکنش آموزش‌وپرورش به اقدامات "معلم بلاگرها"/ فیلمبرداری از دانش‌آموزان در کلاس ممنوع است

وی ادامه داد: در بحث فعالیت معلم بلاگرها باید در در دو حوزه فعالیت کنیم. نخست؛ حوزه سلبی که وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از افراد معلم نما به واسطه حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، برخورد کرده است و این افراد از سیستم حذف شده‌اند. برخورد با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی بوده است و با هر معلمی که شأن معلم یا همان رسالت انبیا را فراموش کند و از دانش‌آموز به عنوان وسیله استفاده کند، برخورد خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: حوزه دوم؛ اقدامات ایجابی یا فرهنگی است، باید دانش‌‌آموزان را نسبت به نقش خود در فضای مجازی آگاه کنیم و در حوزه هوش مصنوعی و سواد رسانه‌ای اطلاعات آنها را افزایش دهیم تا خودشان اجازه ندهند که دستمایه این افراد شوند.

وی درباره نحوه گزینش معلمان مناسب و اینکه در برخی موارد شاهد تنبیه بدنی دانش‌آموزان به دلیل ورود معلمان نامناسب به آموزش و پرورش هستیم، گفت: ورود به آموزش و پرورش باید از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد اما در مقطعی از زمان این دانشگاه تضعیف شد همچنین 300 هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی و افراد حق التدریس با مصوبه مجلس بدون گذراندن یک روز آموزش وارد مدارس شدند. هم اکنون در گزینش جدید، کانون‌های ارزیابی مستقر هستند که افراد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یاوری: دانش‌آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • یاوری: دانش آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان