Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آموزش مجازی و انتقال مطالب از طریق "شاد" باید به نکاتی توجه داشت که در این مطلب توصیه‌ها و راهکارهایی برای معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها ارائه شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محسن احمدوندی، دبیر ادبیات فارسی در یادداشتی به بررسی آموزش مجازی دانش‌آموزان و کارکردهای پیام رسان شاد پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این یادداشت توصیه‌هایی را به 6 گروه از جمله معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها داشته و نوشته است: معلمان عزیز توجه داشته باشند که همراه با بارگذاری محتواهای تولید شده در پیام‌رسان شاد، این محتواها را به گروه‌های دانش‌آموزی ارسال کنند و بکوشند همراه با این پیام‌رسان و شبکهٔ آموزش نقش تسهیل‌گر و راهنما را داشته باشند.

مشروح این یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

معلمان، مدیران، دانش‌آموزان، اولیا و همهٔ کسانی که با امر آموزش درگیرند خواهشمندم این یادداشت را بخوانند.

یکی از کارهای مثبت و سازندهٔ آموزش‌وپرورش، همزمان با همه‌گیری بیماری کرونا، راه‌اندازی پیام‌رسان شاد بود. البته این پیام‌رسان نقص‌ها و کاستی‌هایی دارد اما از انصاف به دور است که ما انتظار داشته باشیم چیزی نوپا بی‌نقص و بی‌خلل باشد. هرچند بنده معلم زبان و ادبیات فارسی در مقطع متوسطهٔ اول هستم و از منظر تخصص خودم و مقطعی که در آن مشغولِ تدریس هستم به ارزیابی این پیام‌رسان می‌پردازم، اما بر این باورم که نکات منفی و مثبتی را که برمی‌‌شمرم و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح می‌کنم می‌تواند دربارهٔ دیگر رشته‌ها و دیگر مقاطع تحصیلی نیز صدق کند.

این یادداشت را در 6 بخش ارائه کرده‎ام و امیدوارم اگر این سخنان به کار آمد به کار بسته شود.

1. سخنی با دبیرخانه‌‌های کشوری گروه‌های آموزشی: دبیرخانه‌های کشوری گروه‌های آموزشی در تابستانی که گذشت با تقسیم بخش‌های مختلف کتاب‌های درسی در بین گروه‌های آموزشی و معلمان سراسر کشور سعی کرده‌اند محتواهایی جذاب و ارزشمند برای تدریس هر درس تهیه کنند و به صورت یک بانک اطلاعاتی در نزد خود داشته باشند تا با شروع سال تحصیلی این تدریس‌های مجازی را در پیام‌رسان شاد بارگذاری کنند.

بنده در چند روز گذشته تدریس درس اول ادبیات پایه‌های هفتم، هشتم و نهم را پیاده کرده‌ام و دیده و شنیده‎ام، الحق‌و‌الانصاف رضایت‌بخش بود. این محتواهای تولید شده ماحصل تلاش بهترین‌ معلمان ما در سراسر کشور هستند و سعی شده در تهیهٔ آنها کمترین نقص و کاستی باشد، بنده به نوبهٔ خودم ضمن تشکر از دبیرخانهٔ کشوری زبان و ادبیات فارسی متوسطهٔ اول، دست تک‌تک همکارانی را که در سراسر کشور برای تولید این محتواها زحمت کشیده‌اند به گرمی می‌فشارم و قدردانشان هستم، و از کسانی که مسئول بارگذاری این محتواها در پیام‌رسان شاد هستند عاجزانه خواهش می‌کنم که با توجه به بودجه‌بندی کتاب و هماهنگ با شبکهٔ آموزش آنها را در این پیام‌رسان بارگذاری کنند تا دانش‌آموزان و معلمان در میان انبوهی از اطلاعات سردرگم نشوند.

همچنین از این عزیزان تقاضا دارم برای یک درس بهترین محتوای تولید شده را بارگذاری کنند و از بارگذاری چندین تدریس متفاوت پرهیز کنند، اگر دانش‌آموز یک تدریس خوب را از این پیام‌رسان مجازی پیاده کند، ببیند و بشنود، بهتر از این است که چند تدریس را جسته‌گریخته ببیند و آشفته و پریشان شود.

دانش‌آموز را با انبوهی از اطلاعات در فضای مجازی مواجه نکنید

2. سخنی با معلمان: معلمان عزیز توجه داشته باشند که همراه با بارگذاری محتواهای تولید شده در پیام‌رسان شاد، این محتواها را به گروه‌های دانش‌آموزی ارسال کنند و بکوشند همراه با این پیام‌رسان و شبکهٔ آموزش نقش تسهیل‌گر و راهنما را داشته باشند، متأسفانه برخی معلمان خودشان هم دست به کار تولید محتوا می‌زنند، غافل از این‌که وقتی دانش‌آموز با انبوهی از اطلاعات در فضای مجازی روبه‌رو می‌شود، نه‌تنها چیز بیشتری یاد نخواهد گرفت بلکه کلاً از خیر یادگیری می‌گذرد و عطای آن را به لقایش می‌بخشد.

این سخن من به این معنی نیست که خود معلمان دیگر تولید محتوا نکنند، اگر معلمی می‌تواند محتوایی بهتر از محتواهای تولید شده در پیام‌رسان شاد و شبکهٔ آموزش تهیه کند، حتماً باید این کار را بکند، اما به نظر این کار شدنی نیست، لااقل برای همهٔ درس‌های کتاب و آن هم از سوی یک معلم؛ و اگر محتوایی نیز تولید شود کیفیت و جذابیت چندانی نخواهد داشت، به همین دلیل لزومی ندارد وقتی محتواهایی چندرسانه‌ای و جذاب و کم‌نقص تولید شده است، معلمان دست به موازی‌کاری بزنند و وقت و انرژی خودشان و دانش‌آموزان را هدر بدهند. پیشنهاد من این است که معلم محتوای تولیده شده‌ای را که برای دانش‌آموزانش ارسال می‌کند حتماً ببیند و ضعف‌های احتمالی آن را پوشش دهد و کاستی‌های آن را به دانش‌آموزانش گوشزد کند و از دوباره‌کاری بپرهیزد.

3. سخنی با دانش‌آموزان: دانش‌آموزان عزیز باید بکوشند متناسب با محتوایی که معلم در گروه‌های درسی می‌گذارد پیش بروند. از این عزیزان خواهش می‌کنم وقتی محتواهای بارگذاری شده در گروه‌ها را می‌شنوند و می‌بینند نکاتی را که لازم دارند در کتابشان یادداشت کنند، کاری که همیشه در کلاس درس می‌کنند. این عزیزان حتماً باید بعد از هر تدریس سؤالات، اشکالات و ایراداتشان را با معلمانشان به صورت مجازی یا حضوری در میان بگذارند و تا درسی را به صورت کامل یاد نگرفته‌اند به سراغ درس بعدی نروند.

"معلم خوب" شیوه یادگیری را نشان می‌دهد

4. سخنی با اولیا: اولیای محترم بکوشند ساعت‌های مشخصی را برای فرزندانشان تعیین کنند که محتواهای بارگذاری شده در هر گروه درسی را پیاده کنند و ببینند و بشنوند و اگر اشکال و ایرادی دارند با معلمانشان در میان بگذارند. اولیا نباید فکر کنند که معلم خوب معلمی است که دانش‌آموزانش را بمباران اطلاعاتی می‌کند، نقش معلم در روزگار ما دادن اطلاعات به دانش‌آموز نیست، این کار با موتورهای جستجو با سرعت و دقت بیشتری انجام می‌شود، معلم خوب معلمی است که شیوهٔ یادگیری را به دانش‌آموزانش نشان ‌می‌دهد و روند یادگیری آنها را تسهیل می‌کند.

5. سخنی با مدیران: متأسفانه در ماه‌های اخیر مسابقه‌ای مُضحک بین این مدرسه و آن مدرسه، این اداره و آن اداره، این استان و آن استان برای تولید محتواهای آموزشی شکل گرفته است، اغلب این کارها بی‌برنامه و ‌بدون هماهنگی و در این جهت است که فلان مدیر خودی نشان دهد و بادی به غبغب بیندازد و بگوید که من بیش از فلان مدیر دیگر محتوا تولید کرده‌ام، برای این عزیزان کیفیت اصلاً مهم نیست. کمر همت هم بسته‌اند تا همهٔ آنچه را تولید می‌کنند بدون توجه به کیفیت کار، یکجا به خورد دانش‌آموزان بی‌گناه بدهند، از مدیران مدارس، نواحی و استان‌ها و وزیر محترم آموزش‌وپرورش خواهشمندیم جلوی این موازی‌کاری‌های بیهوده و نمایشی را بگیرند. بکوشیم هدفمند و هم‌راستا به پیش برویم و یک برنامهٔ همگون و هماهنگ را در سراسر کشور به پیش ببریم. باور کنید آنچه ارزنده است کیفیت است، کیفیت را فدای کمیت و شوآف نکنیم.

6. سخنی با وزیر آموزش‌و‌پرورش: یکی از مشکلات پیام‌رسان شاد سرعت پایین آن و حجم بالای فایل‌هایی است که در آن بارگذاری شده است، از وزیر محترم خواهشمندیم که رایزنی‌هایشان را با وزیر ارتباطات و اپراتورها ادامه دهند تا هم سرعت این پیام‌رسان افزایش یابد.

از وزیر محترم خواهشمندیم که رایزنی‌هایشان را با وزیر ارتباطات و اپراتورها ادامه دهند تا هم سرعت این پیام‌رسان افزایش یابد و هم هزینهٔ استفاده از آن و دانلود این حجم از اطلاعات برای معلمان و دانش‌آموزان رایگان و یا لااقل ارزان تمام بشود. آقای وزیر! معلمان و دانش‌آموزانی که می‌خواهند تمام محتواهای بارگذاری شده در این پیام‌رسان را دانلود کنند، روزانه صدها مگابایت حجم لازم دارند و در این شرایط بد اقتصادی هزینهٔ مصرف این میزان اینترنت بسیار بالاست، خواهش می‎کنم هرچه سریع‌تر برای این قضیه چاره‌ای بیندیشید تا این عزیزان بدون دغدغهٔ مالی بتوانند از این فضای آموزشی استفاده کنند. یکی از گام‌های بلند در راستای عدالت آموزشی که این روزها بر سر زبان‌هاست و خود شما نیز بارها از آن صحبت کرده‎‌اید.

گزارش/ چرا "آموزش حضوری" بر آموزش مجازی ارجحیت دارد/ مدیران مدارس از دغدغه‌های آموزشی و بهداشتی می‌گویندآذری جهرمی: استفاده از سامانه شاد رایگان خواهد شد/ در حال طراحی بسته‌های دیگری برای آموزش مجازی هستیمدانش‌آموزان در "آموزش مجازی" مطالب 30 دقیقه‌ای را نمی‌پذیرند!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان معلمان آموزش مجازی دانش آموزان معلمان آموزش مجازی محتواهای تولید شده پیام رسان شاد دانش آموزان پیام رسان دانش آموزان بارگذاری شده دانش آموزانش آموزش مجازی داشته باشند سراسر کشور گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۴۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها

در روزهای گذشته انتشار سکانسی از سریال افعی تهران که در آن برخورد زننده‌ پیمان معادی با معلم دوران مدرسه‌اش را به تصویر کشیده بود با موجی از واکنش‌های متفاوت در جامعه فرهنگیان روبه رو شده است. برخی این سریال را توهین به معلمان تلقی کرده و به تندی از آن انتقاد کردند و بعضی دیگر بر آثار زیان‌بار تنبیه بدنی در مدارس تاکید و فرهنگیان را به انتقاد پذیری فراخواندند. در این میان اما واقعیت‌ها نشان می‌دهد که می‌توانیم شاهد نوعی تغییر در روش‌های تنبیه دانش آموزان در چهل سال گذشته باشیم:

دهه شصت: برای همه ما این دهه پیوندی استوار با پدیده تنبیه داشت. معلمان به عنوان سوژه‌های قدرت‌مند تغییر که توانسته بودند با بسیج دانش آموزان انقلاب ۵۷ را رقم بزنند اکنون از مرجعیت و احترام فراوانی در جامعه برخوردار بودند. فرهنگ پدرسالاری موجود هم هنوز به‌واسطه فردیت های دانش آموزان با چالش جدی روبرو نشده بود، لذا معلمان می کوشیدند تا در نقش یک هدایت‌گر دلسوز مسیر آینده را به دانش آموزان نشان دهند. کلاس‌ها اگرچه پرجمعیت بود ولی انگیزه‌های درسی هم فراوان بود. تنبیه جزء ضروریات مدارس تلقی می‌شد آن‌چنان که حجم و شدت آن کمتر با اعتراض دانش آموزان مواجه می‌شد. معلمان دانش آموزان را هم‌چون فرزندان خود می‌دیدند و چه بسا از سر دلسوزی شلاق را بر دست های آن‌ها می‌نواختند.

دهه نود: این دهه اما متفاوت از گذشته است. مرجعیت معلمان به دلیل تنگناهای معیشتی و تکثر منابع معرفتی دچار چالش‌های جدی شده است. امید به آینده رنگ باخته و مدیریت کلاس های پرازدحام و سرشار از دانش آموزان کم انگیزه به بحرانی جدی انجامیده است. همین امر موجب شده که زمام کلاس در برخی اوقات از دستان معلمان خارج و بازگرداندن آن به نظم اولیه مستلزم تنبیه برخی خاطیان باشد. دانش آموزانی که اکنون با بحران‌های متعدد جنسی، هویتی، و اعتماد در زندگی خود مواجه‌اند و در عوض می‌کوشند تا محیط مدرسه را به فرصتی برای کشتن زمان و خوش‌باشی تبدیل کنند. ورود به عصر فرزند سالاری هم موجب ظهور فردیت‌ها و به چالش کشیده شدن اقتدار معلمان در کلاس‌ها شده است. دانش آموزانی که اکنون برای معلمان غوطه‌ور در انبوه مشکلات روزمره، دیگر نه به عنوان فرزند بلکه به مثابه مزاحمی سمج تلقی می‌شوند.

نکته پایانی: برخی جامعه شناسان از دانش آموزان امروز با عنوان نسل آبی یاد کرده اند که می تواند ترجمان اندوه و سرگشتگی این نوجوانان در کشاکش تحولات امروز ایران باشد. نسلی بی پناه، دیجیتالی شده، بدون فرصت کودکی کردن، درگیر با بحران اعتماد به مراجع ارزشی، بدون آینده ای روشن و کلافه از امر ونهی های روزمره! روشن است که معلمی کردن برای این نسل بیش از همه مستلزم شناخت عمیق از زمانه ای است که در آن به سر می‌بریم. آموزش و پرورش اما با گرفتار آمدن در تامین نیازهای اولیه ای مانند کمبود کلاس و معلم، مدارس را به محیطی فرسایشی برای معلمان و دانش آموزان تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید:

چرا در شرایط جنگی گشت ارشاد بازگشت؟ پیام های حضور دوباره حجت الاسلام صدیقی در نماز جمعه! مردم هیچ کشوری مثل مردم ایران نیستند معنای برداشت از حساب بانکی به دلیل بی‌حجابی روایت زدگی برای توجیه شکست ها

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902746

دیگر خبرها

  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • اسکان اضطراری در پی بارندگی در سنندج
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی نماد دموکراسی دروغین غرب است
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • جذب بیش از ۱۹۰۰ معلم در چهارمحال‌ و بختیاری