Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@14:56:48 GMT

شاد، طفل متولد شده ای که باید رشد کند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۴۷۲۹۹

شاد، طفل متولد شده ای که باید رشد کند

ایسنا/اصفهان شیوع ویروس کرونا، نظام آموزشی سنتی را که سال ها محدود به حضور در کلاس درس و مدرسه شده بود به یک باره با چالش جدیدی رو به رو کرد و با کوچ اجباری آموزش از فضای مجازی به حقیقی، استفاده از تکنولوژی در امر آموزش که سال ها در حد شعار باقی مانده بود برای اولین بار در عمل اتفاق افتاد.

شاید در نخستین روزهای مواجهه با بحران کرونا کمتر کسی پیش بینی می کرد این بحران و به دنبال آن تعطیلی مدارس تا این زمان ادامه داشته باشد، اما شرایط به وجود آمده باعث شد آموزش آنلاین به صورت جدی تر مورد توجه قرار گیرد و در نهایت وزارت آموزش و پرورش اپلیکیشن اختصاصی شاد را به عنوان ابزاری برای ادامه روند آموزش معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط، معلمانی که بار اصلی آموزش به دوش آنهاست پس از تجربه آموزش در پیام رسان های مختلف، حالا با تجربه جدید دیگری در فضای شاد مواجه شده اند که اگرچه محاسن و معایبی برای آنها داشته، اما همچنان معتقدند که هرگز جای آموزش حضوری و رو در رو را نخواهد گرفت. در ادامه پای صحبت های  چهار نفر از معلمان مقاطع و نواحی مختلف آموزش و پرورش اصفهان نشستیم و از تجارب آموزش مجازی و آموزش در اپلیکیشن شاد برایمان گفتند که در ادامه می خوانید.

به گزارش ایسنا، مهدی عتباتی مدیر یکی از هنرستان های ناحیه ۳ شهر اصفهان است. او درباره محاسن و معایت اپلیکیشن شاد می گوید: از لحاظ فنی اپلیکیشن شاد این حسن را دارد که با بقیه سیستم های آموزشی مرتبط است، در نتیجه مراحل احراز هویت و ارتباط با همکاران و دانش آموزان بسیار راحت تر می شود. همچنین این اپلیکیشن مستقل از سایر پیام رسان ها است و محیط آن منحصر به آموزش است که فضای ایزوله ای برای معلم، دانش آموز و والدین فراهم می کند که از دیدگاه ما حسن دیگر این اپلیکیشن است.

در مقایشه با اپلیکیشن های آموزشی دنیا، شاد ضعیف است

او در مورد معایب این اپلیکیشن هم می گوید: در مقایسه با اپلیکیشن های دیگری که در دنیا مرسوم است مثل ادمودو که سایت و اپلیکیشن آموزشی و برگزار کننده تعداد زیادی کلاس مجازی در دنیا است، شاد، بسیار ضعیف و ابتدایی است و صرفا حالت پیام رسان دارد، چراکه امکانات مورد نیاز در آن تعبیه نشده، برای مثال فضای مستقلی برای آزمون و حضور و غیاب، کامنت گذاری و بازخوردهای دانش آموزان نداریم که این مساله از ضعف های اساسی اپلیکیشن شاد است. مشکل دیگری که وجود دارد این است که امکان گپ در شاد فراهم است، درصورتی که در کلاس حضوری، معلم در یک بازه تنظیم شده اجازه صحبت به دانش آموزان را می دهد وگرنه نظم کلاس از بین می رود، بنابراین بهتر بود ارتباط دانش آموزان با یکدیگر و معلم مدیریت شده بود.

شاد نیاز به سرورهای قدرتمند دارد

این معلم باسابقه اصفهان مشکل دیگر اپلیکیشن شاد را نداشتن سرورهای قدرتمند می داند و می افزاید: شاد برای تعداد مراجعات خاصی تعبیه شده و سرورهای قدرتمندی ندارد و این درحالی است که هنوز تعداد بالایی از دانش آموزان از آن استفاده نکرده اند و به خاطر سرعت پایین از سایر پیام رسان ها هم استفاده می کنند و متاسفانه شاد بسیار کند است و قادر به پاسخگویی به این حجم از تقاضا نیست. اگر قرار است در بلندمدت هم این اپلیکیشن استفاده شود، نیاز به سرورهای قدرتمند داریم که حجم بالایی از مطالب آموزشی را بتوان در آن قرار داد.

وی به استفاده از سایر پیام رسان ها با تعطیلی مدارس به خاطر شیوع ویروس کرونا و پیش از استفاده از شاد اشاره و اظهار می کند: بیشتر مدارس سراغ پیام رسان های خارج از کشور مثل تلگرام و واتس آپ رفتند، درحالی که مشکل عمده تلگرام فیلتر بودن آن است وگرنه امکاناتی که دارد سایر پیام رسان ها ندارند. مشکل واتس آپ هم نشان دادن شماره هاست درحالی که برخی به خاطر رعایت حریم خصوصی ترجیح می دهند شماره ها در دسترس نباشد، برخی از مدارس هم از پیام رسان های ایرانی استفاده می کردند مثل بله، گپ و آی گپ که باتوجه به عدم هجوم مردم به این پیام رسان ها، اکثرا از سرعت آن راضی بودند و هنوز هم به خاطر پایین بودن سرعت شاد همچنان از این پیام رسان های کمکی در کنار شاد استفاده می کنند.

وی یادآور می شود: برخی مدارس که شرایط بهتر و توان مالی بیشتری داشتند نیز در این ایام از امکانات دیگر برای تنوع محیط آموزش استفاده کردند، ضمن اینکه دانش آموزان شان هم دسترسی بهتری به امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دارند مثل مدارس تیزهوشان و یا برخی از غیرانتفاعی ها.

عتباتی با اشاره به اینکه جدا از معلم بودن، خودش والد دو دانش آموز نیز هست، می گوید: با مشکلات شاد به عنوان یک والد هم مواجه هستم، اما به عنوان یک والد رضایت نسبی دارم، چون در شرایط اضطراری که راه دیگری وجود نداشت و تجربه قبلی هم نداشتیم، راهی به جز استفاده از این شیوه آموزشی نداشتیم.

آموزش نوپای مجازی جایگزین آموزش حضوری نمی شود

وی با بیان اینکه قطعا آموزش نوپای مجازی جایگزین آموزش حضوری نمی شود، توضیح می دهد: به اعتقاد من مدارس و معلمانی که انرژی و زمان زیادی در فضای مجازی گذاشتند توانسته اند نتایج قابل قبولی بگیرند، اما متاسفانه مشکل اساسی داریم که می خواهیم دانش آموز را پر از معلوماتی کنیم که نمی دانیم در آینده چقدر کاربرد دارد. والدین کلاس و آموزشی را می پسندد که دانش آموز حتما باری از اطلاعات را در انتها به دست آورد، متاسفانه برای بسیاری کیفیت مطرح نیست و بیشتر بر روی کمیت تاکید دارند که همین موضوع عاملی برای نگرانی های بیشتر والدین است، درحالی که قرار گرفتن والدین در کنار دانش آموز و کمک به او می تواند جنبه های خوبی هم داشته باشد که نباید نادیده گرفت.

معلم خصوصی تک تک شاگردان شده ایم

طاهره شمس که معلم پایه چهارم ابتدایی ناحیه ۲ اصفهان هم درباره تجربه آموزش مجازی و کار با اپلیکیشن شاد می گوید: زمانی که مدارس باز بود و دانش آموز و معلم سر کلاس بودند، آموزش در یک ساعت مشخصی انجام می شد، اما با استفاده از اپلیکشین شاد تقریبا همه معلم خصوصی تک تک شاگردان شده ایم، چون اشکالات و سوالات موردی را در صفحه می گذارند و باید پاسخ همه را بدهیم، این کار برای ما معلمان بسیار وقت گیر است و نظم زندگی ما را به هم زده، البته چون روش آموزشی جدیدی است تا به آن عادت کنیم زمان می برد.

وی با اشاره به اشکالاتی که اپلیکشین شاد دارد، می گوید: وقتی حجم فیلم ها زیاد می شود، اینترنت بیشتری مصرف می شود، از طرف دیگر سرعت اپلیکیشن پایین است و برخی روزها باتوجه به وضعیت آب و هوا اختلال برای آن ایجاد می شود، به خاطر همین معلم باید سریع برنامه جایگزین داشته باشد تا بتواند کلاس را مدیریت کند.

این معلم پایه ابتدایی اضافه می کند: از اول اردیبهشت همه ملزم به استفاده از اپلیکیشن شاد شدیم، اما از قبل و بهمن ماه در پیام رسان واتس آپ گروهی داشتم که محتوای مورد نیاز دانش آموزان را آماده و تکالیف آنها را چک می کردم، خوشبختانه هیچ اختلالی در آموزش ما پیش نیامد، با این وجود در واتس آپ چون شماره ها نشان داده می شد من با اولیا هم در ارتباط بودم، ولی در شاد بچه ها امنیت خاطر بیشتری دارند که با من معلم مستقیما در ارتباط هستند و می توانم در صفحات خصوصی پیغام های ضروری را به آنها بدهم، البته باتوجه به پایین  بودن سن بچه ها خیلی به قوانین پایبند نیستند و مدام باید تذکر بدهم که در زمانی که برای آموزش در اختیار داریم صحبت های متفرقه و گپ و گفت نداشته باشند.

شمس با تاکید براینکه برای پوشش دهی از نظر سرعت اینترنت و هزینه ها باید حمایت بیشتری از این اپلیکیشن شود، ادامه می دهد: برخی روزها دانش آموزی می گوید سرعت گوشی اش پایین است و یا مادرش اینترنت ندارد و یا گوشی همراهش خراب می شود، در برخی ساعات روز هم سرعت اینقدر پایین می آید که مجبورم نسخه فیلم را به واتس آپ بفرستم تا بچه ها بروند ببینند و برگردند در شاد جواب بدهند.

از وقتی آنلاین شده ام یک خواب راحت نداشته ام

او که معتقد است آموزش مجازی قطعا تاثیر گفت و گوی رو در رو با دانش آموز را ندارد، می گوید: من ۳۴ دانش آموز و ۶۴ اولیای دانش آموز دارم، در چند کانال مدرسه و کلاسی عضو هستم، از طرف دیگر فرزند خودم هم در مقطع ابتدایی است و باید بر آموزش او هم نظارت کنم، همه اینها زمان زیادی می برد، تا جایی که از زمانی که معلم آنلاین شده ام یک خواب راحت نداشته ام و چشم هایم همیشه خسته است، چون باید همیشه آنلاین باشم، پاسخ بچه ها را بدهم، امتحانات آنها را تصحیح کنم، تکالیف آنها را آماده کنم، محتوای لازم برایشان پیش بینی کنم و در اختیارشان قرار دهم و در نهایت باید بازخوردها را بررسی کنم و اگر نیاز به توضیحات بیشتری هست همیشه آماده باشم چون هر دانش آموزی در زمانی می تواند گوشی والدین اش را در اختیار داشته باشد و یا الان در ماه رمضان روزه هستند و تا ساعت ۱۰ شب فرصت انجام تکالیف را به آنها داده ام.

این معلم پایه چهارم ابتدایی معتقد است زمانی که معلمان این روزها صرف آموزش می کنند کمتر دیده شده، می گوید: برخی دانش آموزان که خودشان طالب درس هستند و خانواده هایشان هم حمایت می کنند از آموزش آنلاین راضی اند و حتی به نظر من بهتر آموزش دیده اند، اما متاسفانه برخی دانش آموزان خودشان مشتاق نیستند و خانواده هایشان هم حمایت لازم را ندارند، برای این دسته از دانش آموزان حضور در کلاس و جذب رو در روی دانش آموز به درس کارایی بیشتری داشت.

او این نکته را هم یادآور می شود که معلمان ۵ ماه با دانش آموزان کار کرده بودند و شناخت کامل از آنها دارند، نقاط ضعف و قوتشان را می دانند و با والدینشان در ارتباط هستند، و تاکید می کند که اگر قرار بود از ابتدا دانش آموزان را نبینیم کار خیلی سخت تر می شد. به عنوان نمونه وقتی دیدم دانش آموزی تکلیف نمی دهد، متوجه شدم مادرش نتوانسته اینترنت بخرد و این موضوع را به مدرسه اطلاع دادم و کمک کردند تا این دانش آموز بتواند از آموزش ها استفاده کند و مشکلی برای او پیش بیاید.

شروع هر کاری با سختی و مشکلاتی مواجه است

محسن سامع که مدرس دبیرستان های استعدادهای درخشان و مقاطع متوسطه دوم است و تجربه تدریس در دانشگاه فرهنگیان را هم دارد می گوید که به خاطر تدریس در دبیرستان اژه ای و فرزانگان که مراکز استعداد درخشان هستند از همان بهمن ماه هیچ وقفه ای در آموزش دانش آموزانش اتفاق نیفتاده است. در آن زمان معلم در کلاس درس محتوا را آماده می کرد و یکی از همکاران فیلم برداری می کرد و بعد برای گروه های مختلف دانش آموزان ارسال می شد، این روند تا آخر اسفند ادامه داشت و بعد از آن آموزش آنلاین و اپلیکیشن شاد مطرح شد.

وی با بیان اینکه تاکنون در آموزش وقفه ای رخ نداده، خاطرنشان می کند: حداقل در جایی که من کار می کنم شور و اشتیاق و پشتکار همکارانم را می بینم، ولی بزرگترین ایرادی که می شود به اپلیکیشن شاد گرفت این است که هنوز زیرساخت های آن آماده نبود. به عنوان مثال هربار که من وارد اپلیکیشن می شوم من را شناسایی نمی کند و باید کد ملی وارد کنم که اگر شلوغ باشد قبول نمی کند، درصورتی که با اپلیکیشن های قبلی کار پیش می رفت و دسترسی همگانی وجود داشت، اما به هرحال باید به قانونی که برای استفاده از شاد گذاشته شد احترام گذاشت.

سامع که معتقد است ظرفیت لازم در اپلیکشین شاد هنوز وجود ندارد، ادامه می دهد: شروع هرکاری با سختی و مشکلاتی مواجه است، بنابراین اگر قرار شد همین روند ادامه پیدا کند باید هر معلم و دانش آموزی مثل بقیه امکانات آموزشی که در اختیار دارد، یک وسیله مجزا در اختیار داشته باشد، چون الان من معلم مرتب حافظه تلفن همراه و تبلت ام پر می شود و مجبور شدم همه اطلاعاتم را پاک کنم، پس چه خوب است که از الان پیش بینی های لازم انجام شود تا اگر در سال تحصیلی بعدی هم چنین اتفاقی افتاد کمتر غافلگیر شویم.

این معلم مقطع متوسطه خاطرنشان می کند: شاید در وهله اول آموزش مجازی خوب به نظر برسد و بگوییم در خانه هستیم و دغدغه رفت و آمد و آلودگی هوا و ترافیک را نداریم، ولی مشکل این است که ارتباط چشم در چشم من و دانش آموز رخ نمی دهد، گاهی نگران می شوم که آنچه تدریس کردم به اندازه تدریس حضوری تاثیرگذار و برای شاگردانم قابل فهم است؟ وقتی سر کلاس درس می دهم از چشم بچه ها می فهم چقدر متوجه شده اند، ولی الان باید از زمان محدودی که برای برگزاری کلاس آنلاین داریم نهایت استفاده را بکنم. علاوه بر این متوجه شده ام چقدر به دانش آموزانم وابسته ام و فهمیده ام که بخشی از انرژی و هویت معنوی من در ارتباط با بچه ها معنا پیدا می کند، به خاطر همین در کلاس آنلاین هم اصرار به برقراری ارتباط تصویری با دانش آموزان دارم و همیشه بازخورد از آنها می گیرم.

وی ادامه داد: همه امکانات ایجاد شده، ولی آموزش حقیقی و رو در رو تاثیر دیگری دارد. آموزش آنلاین برای من معلم هم سختی هایی دارد و هربار بعد از جلوی لپ تاپ بلند می شوم شانه درد و گردن درد دارم، علاوه بر اینکه نمی دانم بازخورد تدریس چطور است، به نظر من کیفیت حتما افت می کند، ولی روند آموزش متوقف نمی شود.

سعید جلالی مقطع متوسطه اول ناحیه ۳ آموزش و پرورش اصفهان یکی دیگر از معلمانی است که از تجربه این روزهای آنلاین شدنش می گوید و قبل از هرچیز به سرعت پایین اینترنت اشاره می کند. او می گوید: وقتی محتوایی ارسال می کنم بسیاری از دانش آموزانم می گویند هنوز به دست ما نرسیده و هزینه اینترنت هم نسبت به پیام رسان های دیگری که استفاده می کردند بیشتر است. حتی پیش آمده مطلبی که خودم گذاشته ام و می خواهم بازبینی کنم باز نمی شود، در عین حال که هر پیامی که می گذاریم مجبوریم یک مرتبه خارج شویم و دوباره وارد گروه شویم تا بتوانیم پیاممان را انتقال دهیم.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از این دانش آموزان و معلمان تجربه این سبک از آموزش را نداشتند، اضافه می کند: قبلا دانش آموز به مدرسه می آمد و در ساعت های مختلف آموزش می دید، ولی الان عملا هر روز هفته جزوه و فیلم و مطلب می گذاریم و بچه ها با بمبارانی از مطالب مواجه هستند که نگرانی و اضطراب آن ها را تشدید می کند، اگرچه الان کم کم نظم گرفته، اما باید مثل زمان مدرسه کار را ادامه دهیم.

جلالی خاطرنشان می کند: آموزش آنلاین این روزها هم وقت دانش آموز و هم معلم را می گیرد. دانش آموز از من معلم راهنمایی می خواهد، سوال می پرسد، توضیح اضافی برای حل مساله می خواهد، بنابراین از صبح تا بعدازظهر دائما باهم در ارتباط هستیم.

این معلم هم بر فراهم کردن امکانات و زیرساخت های مورد نیاز آموزش آنلاین تاکید می کند و می گوید: باید یک مکان آرام مهیا کرده باشیم و بتوانیم دائما حضور داشته باشیم و پاسخگوی تک تک بچه ها باشیم، ضمن اینکه هم معلم و هم دانش آموز باید تجهیزات و امکانات لازم را هم در اختیار داشته باشد و دغدغه ای در این زمینه نداشته باشد.

او خاطر نشان می کند: محدودیت هایی که به خاطر شیوع ویروس کرونا به وجود آمد باعث شد رو به سمت آموزش مجازی بیاوریم، ولی اپلیکیشن شاد این روزها مثل طفل تازه متولد شده ای است که باید باید اینقدر از آن مراقبت کنیم تا رشد پیدا کند، درحالی که معایب آن مثل ترمزی است که باعث کم شدن سرعت کار می شود، اما باید زمان بگذرد تا بتوانیم مشکلات آن را برطرف کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس تعطیلی مدارس آموزش مجازی شبکه شاد سایر پیام رسان ها دانش آموزان پیام رسان آموزش آنلاین اپلیکیشن شاد آموزش مجازی دانش آموز دانش آموز دانش آموزی رو در رو من معلم واتس آپ بچه ها شده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

رضامراد صحرایی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر ، ۵ هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه و همچنین با تبریک روز معلم گفت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با بیان اینکه معلم کسی است که نیکی‌ها را می آموزد افزود: در ادبیات رهبر معظم انقلاب درباره معلم گفته می‌شود او سازنده زیرساخت سرافرازی کشور است؛ معلم کسی است که هویت آینده کشور را معماری می‌کند و به دست او سرمایه انسانی آینده کشور ساخته می‌شود و معلم کسی است که بزرگترین امانت ملت یعنی فرزندان به دست اوست و معلم شخصیت آنها را  پرورش می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان پرورش دهندگان فضیلت هستند ادامه داد: از همه کسانی که در یک سال گذشته آموزش و پرورش را در انجام وظایف خود یاری رسانده‌اند، قدردانی و تشکر کنم.

صحرایی درباره عملکرد آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تاثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وی با بیان اینکه در سالی که گذشت بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تمرکز کردیم، افزود: خوشنودیم که به اطلاع شما نمازگزاران برسانیم که در اجرای این سند توفیقات چشمگیری حاصل شد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند ادامه داد: مبنای این سند نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد؛ ما در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره خواهیم کرد و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود ادامه داد: معلم با جایگاه رفیع و عظیمی که دارد باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ او باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم. بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وی با بیان اینکه آنچه کار ما را متمایز کرد این بود که از لحاظ کیفیت، معلمان ویژه‌ای را انتخاب کرده‌ایم عنوان کرد: سعی کرده‌ایم گزینش را بسیار دقیق پیاده‌ کنیم. سعی کرده ایم کسانی را پیدا کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند اظهار کرد: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

صحرایی با اشاره به اینکه بعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و از روز نخست شکل‌گیری انقلاب اسلامی مقوله تربیت معلم مورد توجه قرار داشته در چند سال گذشته بیش از هر زمان دیگری مورد توجه بود گفت: دانشگاه فرهنگیان هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به ما داده شده است افزود: دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم ادامه داد: این نشان می دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

صحرایی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود عنوان کرد: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که متأسفانه تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب خواهند شد.

وی با بیان اینکه در امور پرورشی کارهای بزرگی انجام شد گفت: اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از ۸ میلیون دانش آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از ۸ هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردوها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال خواهیم کرد. 

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود افزود: ۴۴۰ هزار دانش آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی با بیان اینکه ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدارس دولتی را تقویت کرده‌ایم گفت: قانون برای آنها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آنها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهدهای کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آیین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین نامه توسعه و تقویت مهارتهای دانش آموزان از هیات دولت بیرون آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد
  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • ورود ۷۰ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌